2016. február 4., csütörtök

Tekerj fel a siker csúcsára!

Hogyan is legyünk sikeresek? Mit jelent a fejlődés?

 


Vajon akarjuk mi egyáltalán a változást?

Nem egyszerű válaszolni ezekre a kérdésekre. Egy komoly cél - a nagyobb jövedelem, vagy egy jó állás, sikeres vállalkozás - bizony sosem a szomszéd utcában érhető el. Végig kell járnunk egy utat, amit nehézségek szegélyeznek. Mint egy bicikli túrán az emelkedők. Ha azonban kitűztük a célt, rajtunk múlik, hogyan, milyen gyorsan érjük el.
Ki ne kerékpározott volna már olyan biciklin, amin váltók vannak? Egyet értünk abban, hogy sokkal könnyebb tekerni a pedált, ha a legkönnyebb fokozatra van állítva a váltó? Persze, hogy így van! A mindennapi életünkben, munkánkban is arra törekszünk, hogy ha lehet, ne keljen túlságosan megerőltetni magunkat. Teljesen normális, emberi tulajdonság. Nincs kockázata, nem erőltet meg túlzottan. Azonban ez arra elég, hogy ne maradjunk le az átlagtól. Ugyan egy ideig kényelmes, mert nem megerőltető, de mihelyst gyorsabban szeretnénk haladni, bizony olyan lesz, mintha egy mókuskereket hajtanánk, annak ellenére, hogy minimálisan változik a tempónk. Itt bizony két lehetőségünk van. Vagy bele kényelmesedünk a jelen helyzetbe és kicsit visszavesszük a tekerés tempóját - hiszen ki szeret izzadni - vagy azt mondjuk: nekem bizony ez kevés! 
Fejlődni akarok!
Ekkor felpörgetjük a pedált, és váltunk egyet. A váltás mindig kényelmetlen, hiszen kilépünk a megszokott komfort zónánkból. Bizony, ez nem könnyű, hiszen nehezebbé válik a tekerés. új a helyzet, ismeretlen a terhelés. Azonban van előnye. Gyorsabban haladunk. Aztán ha megszokjuk ezt az új ellenállást, újra el kezdünk gyorsabban tekerni. Ismét két választási lehetőségünk van. Megelégszünk a jelenlegi tempóval, vagy váltunk, ami újra nehézséget nagyobb terhet jelent.
Tehát ha gyorsabban szeretnénk haladni, eredményesebbek szeretnénk lenni, bizony vállalnunk kell a fejlődés nehézségeit és az új szokatlan terhek viselését.
Az ajándékunk ennek fejében a gyorsabb haladás, a szárnyalás és a siker megélése.
Rajtad múlik! Megelégszel a jelenlegi sebességgel, vagy fejleszted magad, vállalod ennek terheit, annak érdekében, hogy egyre növekvő tempóval pedálozz a siker felé? 

Én már döntöttem. Váltok. Aztán tekerek, ahogy csak tudok, hogy újra válthassak...

Ha Te is váltani akarsz, nyiss lehetőséget a fejlődésre kattints ide és keress fel minket. 


                                                                                                                                  Gergely János

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése